Er is over het algemeen in Nederland sowieso meer dan genoeg te doen voor de kunstliefhebber. Amsterdam heeft vanzelfsprekend het grootste aanbod, maar dat wil niet zeggen dat er elders niets te beleven is. In de volgende musea kun je de meest uiteenlopende kunst zien. Dit maakt hen een goed alternatief voor de vaak drukkere, meer toeristische musea in Amsterdam.

Mauritshuis

In dit mooie gebouw in Den Haag leer je van alles over de grootse historie van ons relatief kleine land. Het Mauritshuis biedt een scala aan werken uit de Gouden Eeuw. Onder andere kunstenaars als Rembrandt en Vermeer worden hier tentoongesteld. Niet de minste namen dus.

Kröller-Müller Museum

Gelegen in het Gelderse Ede, niet al te ver van Arnhem vandaan, is het Kröller-Müller Museum te vinden. Vooral de werken die men hier van van Gogh heeft maken het absoluut de moeite waard om hier eens langs te gaan.

Escher in het Paleis

Escher was een zeer bijzondere kunstenaar. Niet zo vreemd dus dat men hier een uitgebreide tentoonstelling voor heeft opgezet. Deze kun je in Den Haag bezoeken, en er zijn meer dan 130 werken te vinden. Escher was vooral bijzonder vanwege het gezichtsbedrog wat hij in zijn prachtige werken wist te verwerken.