Het Rijksmuseum heeft natuurlijk de naam, maar in Amsterdam is er nog heel veel meer te zien. De hoofdstad is een waar paradijs voor liefhebbers van kunst en cultuur, Dit heeft er zeker mee te maken dat Amsterdam al relatief oud is. Er ligt dus veel historie in deze stad, en die proef je dan ook overal. In de oude straatjes, smalle steegjes en langs de grachten. Een dagje in onze hoofdstad is om allerlei redenen een prima gelegenheid voor een uitstapje. De volgende musea mogen dan ook zeker niet ontbreken op je to-see lijstje.

Anne Frank Huis

In dit huis, gelegen aan de Prinsengracht in hartje Amsterdam zat Anne Frank ondergedoken. Dit duurde meer dan twee jaar tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Joodse meisje werd wereldberoemd door haar dagboek. Dit trekt nog steeds enorm veel toeristen naar dit pand, waar vaak dikke rijen voor de deur staan.

Van Gogh Museum

Vincent van Gogh is een grote naam in de kunstwereld. Overal ter aarde kent men de bekendste werken van deze schilder uit Zundert. Logischerwijs heeft het museum dat aan zijn naam is verbonden de meeste werken van van Gogh in huis. Meer dan ieder ander museum. In totaal bevat het meer dan 1.400 werken van de meester, waaronder brieven, tekeningen, prenten en schilderijen.

Hermitage Amsterdam

Dit museum heeft allerlei werken uit het allergrootste museum ter wereld uitgestald. Dit is de Hermitage in de Russische stad Sint Petersburg.

Stedelijk Museum

Dit museum kun je net als vele anderen vinden aan het Museumplein. De volledige naam is Stedelijk Museum – Museum of Modern Art. Aan het einde van de negentiende eeuw opende dit gebouw de deuren. Sindsdien zijn er allerlei werken komen te hangen, vooral van allerlei beroemde moderne kunstenaars uit de vorige eeuw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>