In een grote stad als New York mogen een aantal geweldige musea natuurlijk niet ontbreken. Deze zijn dan ook op allerlei plaatsen in de stad te vinden. De liefhebbers van kunst, cultuur en historie kunnen hier hun hart ophalen. Wanneer je graag het meeste uit je trip wilt halen kun je veel verschillende dingen in korte tijd zien.

De zogenoemde Museum Mile is de plaats bij uitstek om dit te doen. Op deze strook langs 5th Avenue zijn allerlei musea en kunstinstituten te zien. Aan de andere kant van de straat ligt Central Park, ideaal dus om een mooie wandeling in dit immense stadspark te combineren met een museumbezoek. In totaal zijn er acht musea gelegen langs Museum Mile.

Museum Mile Festival

Ieder jaar in juni vindt het Museum Mile Festival plaats. Dit gebeurd inmiddels al meer dan 40 jaar. Op een mooie lentedag zijn er allerlei evenementen in en rond de musea te bezoeken en de straat wordt gedeeltelijk afgesloten. Dit is de perfecte manier wanneer je als bezoeker of inwoner van de stad wat cultuur op wilt snuiven. Een aantal galerijen zijn gratis toegankelijk. Er zijn ook allemaal exposities speciaal voor deze gelegenheid. Als klap op de vuurpijl is er live muziek en zijn er workshops waar aan deelgenomen kan worden.

Acht musea op een rij

In totaal zijn er acht musea te bezoeken. Zoals de naam van deze strip al zegt strekken zich deze uit over ongeveer een mijl. Erg compact op elkaar dus. Het is zodoende heel gemakkelijk om jouw favoriete exposities en thema’s uit te kiezen, en de musea die hier het meeste van tentoonstellen te bezoeken. Hier volgen alle acht de musea met een korte omschrijving.

Jewish Museum

Ter hoogte van 92nd street bevindt zich het Jewish Museum. Deze heeft een van de grootste kunstcollecties van de hele Verenigde Staten. Het is ook het grootste Joodse museum in het westelijk halfrond.

El Museo del Barrio

Dit museum richt zich in het bijzonder op kunst uit de Latijns-Amerikaanse cultuur. Het werd ongeveer dertig jaar geleden opgericht.

Goethe Haus German Cultural Center

De galerij die je hier ziet is niet groot, omdat deze slechts een klein onderdeel is van een veel groter instituut.

Metropolitan Museum of Art

Het Metropolitan Museum of Art onderscheid zich vooral door de diversiteit en het ruime aanbod aan kunst.

Cooper-Hewitt National Museum of Design

Alles over ontwerp en decoratie zie je hier in deze typische Upper East Side mansion.

Museum of the City of New York

Op deze plek is alles te zien wat met de historie van New York als stad te maken heeft.

Solomon R. Guggenheim Museum

In dit museum hangen werken van grote artiesten als Picasso en van Gogh.

National Academy Museum and School of Fine Arts

Hier kun je meer dan 8.000 werken vinden. Het wordt gerund door artiesten zelf en werd reeds aan het begin van de 19e eeuw opgericht.