Als we het over een bijzondere kunstenaar hebben dan is dat toch wel Leonardo da Vinci. Deze Italiaanse meester was niet alleen bekend vanwege zijn kunst, maar door nog veel meer andere dingen. Da Vinci was iemand die eigenlijk bijna alles kon. Daarom werd hij in de Latijnse tijd gezien als een echt genie. Dit noemde men ook wel een universeel mens. In de tijd van de Renaissance werd dit als iets zeer bijzonders gezien.

Mensen als da Vinci deden namelijk wat voor vele anderen het streven was. Door zich op allerlei verschillende gebieden steeds maar verder te ontwikkelen groeide hij uit tot een ware alleskunner. Buiten het schilderen was da Vinci beeldhouwer, filosoof, ingenieur, natuurkundige, uitvinder en schreef en componeerde hij van alles. Aan creativiteit geen gebrek dus bij deze Italiaanse man, die werkelijk een zeer universeel mens was.

Het bekendste schilderwerk van Leonardo da Vinci is toch wel de Mona Lisa. Dit kunstwerk is te vinden in het Louvre in Parijs, een van de top-musea ter wereld. Door zijn loopbaan heen legde da Vinci zich soms toe op andere dingen. Zijn schilderijen zijn dan ook in allerlei periodes gemaakt. Tussen zijn eerste en laatste grote werk zit dan ook meer dan 40 jaar verschil.