Als we het over een Nederlandse kunstenaar hebben die anders was dan de doorsnee kunstenaar is dat wel Herman Brood. Hij was een kunstenaar in de puurste vorm van het woord. Herman hield zich niet alleen bezig met schilderen maar werd eigenlijk in eerste instantie bekend met muziek. Met zijn band Herman Brood & His Wild Romance wist hij de harten van velen fans te veroveren. Nummers als Saturday Night en Never be Clever waren grote hits in de hoogtijdagen van de band. Brood wordt tot op heden door velen gezien als de enige echte Rock ‘n Roll artiest van Nederlandse bodem.

Later ging Herman Brood zich steeds meer op schilderen richten. Zijn werken kenmerken zich vooral doordat ze enorm kleurrijk zijn. Hij schilderde en tekende al veel langer, maar werd dus eerst meer bekend door zijn muziek. Op den duur werd hij steeds meer gewaardeerd voor zijn kunst. Ook nu nog zijn de werken die hij maakte in trek. Deze zijn nog altijd van waarde en zijn kunst heeft vele fans. Opvallend is het dat hij in eerste instantie op de kunstacademie heeft gezeten. Hier wist hij het echter niet heel lang vol te houden, en al snel koos hij ervoor zich eerst op zijn muziek te gaan focussen.

Daarom is het des te leuker dat er nu een school naar hem vernoemd is. De Herman Brood Academie in Utrecht. Deze school richt zich wel op de muziek en niet specifiek op kunst zelf. Het is een goede plek om naartoe te gaan voor jonge studenten die graag een loopbaan in de muziek of de wereld daaromheen van de grond willen krijgen. Zo leeft deze bijzonder man nog altijd voort.